Genelde dışardan eve gelince web sayfalarında bir sorun olup olmadığını kontrol ederim yine böyle bir günde sordum.net ve org u görüntülemeye kalktığımda ERR_CONNECTION_RESET diye

bir hata verdiğini gördüm, Sizin de başınıza gelebilir mesela online eğitim için ebaya giriş yapmaya kalktığınızda ERR_CONNECTION_RESET hatasını alabilir veya sayfa görüntülenemiyor diyen bir hata iletisi ile karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda aşağıdaki adımları izleyip hatanın bir server hatasımı Dns hatasımı yoksa sizin internetinizden kaynaklı bir hata mı olduğunu tespit edebilirsiniz.

Bir Web sitesi açılmıyorsa yapmanız gerekenler

Diğer web sayfaları sorunsuz görüntüleniyorsa bu durumda , cache de , Dns de veya ilgili web sitesinin barındığı serverde bir hata olabilir. Bunu test etmek için Buradaki linkte tıklayın ve açılan sayfadaki boşluğa görüntülemeye çalıştığınız web sayfasının ismini girip mavi “Just for me” butonuna tıklayın.

Site açılmıyorsa test et

Karşınıza iki tür sonuç çıkacaktır. Ya site sadece sizde açılmıyordur veya site hiçkimse tarafından görüntülenemiyordur. Aşağıdaki ikinci resim gibi bir ileti alırsanız web sayfasının üzerinde bulunduğu serverde bir sorun vardır ve beklemekten başka yapabileceğiniz hiçbirşey yoktur.

Websayfası server hatasını tespit et

Elbette bunun yerine Komut isteminden bir ping komutu ile de web sayfasının Ping alıp almadığını test edebilirsiniz. Bunu yapmak için çalıştır penceresine Cmd yazıp Tamam butonuna tıklayın ve komut olarak ping SiteAdı şeklinde komutu verin.

Açılmayan web sitesine ping çekin

Web sayfasını başkaları görüntüleyebiliyor ama sizde açılmıyor

Eğer site sadece sizde açılmıyorsa muhtemelen bağlı bulunduğunuz internet servis sağlayıcının DNS lerinde bir sorun vardır.

Bu web sayfası kullanılamıyor

Eğer bir web sayfası sadece sizin bilgisayarınızda görüntülenemiyorsa aşağıdaki adımları uygulayın.

1. Öncelikle hata sayfasının sağ tarafında yeralan Ayrıntılar kısmına tıklayalım ve hata hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi edinelim. Aşağıdaki resimde neler yapmanız gerektiği Tarayıcı kodlayıcısı tarafından belirtilmiş.

Web sitesine bağlanmıyor hata ayrıntıları

2. Mesela Eğer herhangi bir Proxy kullanıyorsanız üstte yeralan hatanın ayrıntılar kısmında söyleneni uygulayın , diğer tarayıcılarda da hemen hemen aynı şekildedir

3. Eğer İnternet servis sağlayıcınızın Dns sinden başka bir Dns kullanıyorsanız , DNS nizi değiştirin (Ya varsayılan DNS ye dönün yada başka bir DNS ye geçin) , bu iş için Benim Tercih ettiğim yazılım Dns Jumperdir , üstteki hatayı aldığımda Google DNS kullanıyordum ve hataya bu sebep olabileceğinden DNS mi değiştirdim Dns Jumper i indirin

Dns Jumper ile Dns değiştir

Bir numara ile gösterilen yerden başka bir dns seçtim (Örneğimizde Open dns kullandım) , iki numara ile gösterilen yerden kaydet ve uygula dedim ve son olarak da Flush Dns yaptım , böylece hata Dns den kaynaklandı ise düzelecektir. Elbette son olarak CCleaner gibi bir yazılımla çerezleri temizlemeyi unutmayın.

4. Hosts dosyanıza ilgili web sitesinin görüntülenmesini engelleyici kayıtlar girilmiş olur , bunu genelde Antivirüsler veya kurduğunuz güvenlik yazılımlarından biri yapmış olabilir bu sebeple hosts dosyanızı orjinal haline geri döndürmeniz gerekir. Bunun çin BlueLife hostst editörden faydalanabilirsiniz.

Hosts dosyasını sıfırla

Birkaç adımda Hosts dosyanızı sıfırlamak için Buradaki yazılanları uygulayınız.

5. Üstteki işlemden sonrada hata düzelmediyse ise Modeminizi kapatıp Prizden fişinide çekin ve 1-2 dk beklettikten sonra tekrar prize takıp modemi açın , Böylece hem IP niz değişecek hemde Modem hafızası temizlenmiş olacaktır , son işlemden sonra web sayfasına bağlantı sorunum ortadan kalkmıştı.

Kaynak: Sordum.Net

Etiketler:

,