Merhabalar , SG-Bilişim Çözümleri Fivem için sunucu satışlarına başlıyor. Bu sunucular ilk etap da az ram ve cpu tüketimi nedeniyle Ubuntu işletim sistemine sahip makineler olacaktır. Sunucunuza kurulumu bizzat biz yapıp teslim ediyoruz. Ama ben boş bir sunucu alacağım ya da ben başka bir firmada sunucum var nasıl kurarım? diye düşünenler için bu bloğu sizlere sunuyoruz.

Ubuntu 18.04-20.x-22.x Tüm sürümleri kapsayan kurulum bilgisi içerir.

Kafası karışanlar için sayfanın sonunda video olarak fivem kurulumu gösterilmiştir.

Root kullanıcısı olarak putty veya başka bir ssh erişim programıyla sunucumuza erişiyoruz.

İlk olarak dosyalarımızı çıkarmaya yaracak olan unzip paketini kuruyoruz.

apt install unzip

Ardından wget komutuyla SG-Bilişim sunucusundan kurulum dosyalarını çekiyoruz.

wget https://sg-cloud.org/sgbilisimgames.zip

İndirdiğimiz dosyayı unzip yardımıyla çıkartıyoruz.

unzip sgbilisimgames.zip

Dosyalarımızın çalışması için dosya izinlerini ayarlıyoruz.

sudo chmod -R -f 777 sgbilisimgames

Artık sunucumuzu kurmaya başlayabiliriz. Sunucumuzu kurmaya yarayan .sh dosyamızı çalıştırıyoruz.

./sgbilisimgames/games/fivem/installer.sh

Kurulum otomatik devam edecek ve sonlanacaktır. Hiçbir tuşa basmayınız. İşlem sunucu gücüne ve sunucunun internet gücüne göre 10-15 dk sürebilir veya değişebilir.Sunucunuzun tüm paketlerini otomatik güncelleyecek fivem sunucusu için hazır hale getirecektir.

Güncelleme sırasında aşağıdaki görsele denk gelirseniz “keep the local version currently installed” yazısının seçili olduğuna emin olun ve mouse ile “<ok>” tuşuna basınız

Ubuntu Güncelleme

İşlem tamamlandıktan sonra komut olarak ilk önce txadmin panelimizi aktif edelim böylelikle sunucumuzu panel yardımıyla kontrol edebileceğiz.

sudo fivem_txadminenable

Şimdi txadmin bize bir kod verecek ve bu kod ile sunucu sahipliğini doğrulamamız gerekecek. Bu kodu görebilmemiz için sunucunun konsoluna erişmemiz gerekiyor. Aşağıdaki kod ile konsola erişelim.

sudo tmux a -t FiveM_Server

Dikkat : Konsolu görüntülerken konsoldan çıkmak için “CTRL^b + d” tuşlarına basın. Basmazsanız sunucunuzu durdurabilir veya başka bir probleme sebep olabilirsiniz. Eğer bu işlemi gerçekleştirebileceğinize inanmıyorsanız kullandığınız programı kapatabilirsiniz. Konsol arkada çalışmaya böylece devam edecektir.

Şimdi yönetim panelimize erişelim. İnternet tarayıcınızın adres çubuğuna aşağıdaki adresi kendinize uyarlayarak giriniz.

http://sunucuipadresi:40120

Konsolda gördüğünüz kodu tarayıcınızda txadmin alanına girin ve link account diyerek hesabınızı bağlayın. Daha sonra cfx.re hesabınıza giriş yapmanızı isteyecektir. Bir tane cfx.re hesabı oluşturun. Böylelikle yetkilendirme isteyecek ve cfx.re hesabınız ile panele erişim sağlayabileceksiniz.

txAdmin konsolda yer alan doğrulama kodunun girilmesi gereken alan.

Şimdi kurulumu tamamlayabiliriz. Sizi aşağıdaki resimdeki gibi bir alanda karşılayacaktır.

Next diyin.
Sunucu adını girin.
Sunucu yapılandırma ekranı

3.Deployment Type kısmı önemli bir kısım burada aşağı yazan işlemleri yapıyoruz

Local Server Data Yazanı seçiyoruz.
-------------------------------------
Bizden klasör yolu girmemizi istiyor orada yazan bir şeyler varsa silin
/var/fivem yazın.
Next diyoruz.
Local Server Data yazarak sunucu yolunu belirliyoruz.
/var/fivem yazıyoruz

Buradan sonra server.cfg dosyası bulundu diyerek bizi bilgilendiriyor. Devam ediyoruz ve işlemleri bitiriyoruz. Artık panelimiz hazır. Sunucunuz ilk aşamada başlamayacaktır. Panelde yer alan CFG-Editor ile serverkey girmeniz gerekiyor. Kendinize ait sunucu dosyalarını aktarmak için sunucunuza sftp ile bağlanın. (Filezilla(Port:22),Winscp programları kullanılabilir.) Bağlandıktan sonra /var/fivem klasörüne gidiyorsunuz. “run.sh” dosyasını silmeyin onun dışında düzenlemelerinizi dosyalarınızı yükleyebilirsiniz.

Kafası karışanlar için: